Home > Klassen > L6A >

L6A

Meester Glenn

Nieuws uit de klas


Onze eigen classroom vragen / filmpjes / foto's / ... posten

Dag leerlingen,

Ik maakte via google classroom een eigen klasgroep aan. Wanneer je je aanmeldt met je account van school kan je eens kijken bij je gmail. Via je mails kom je dan terecht in ons eigen 'klasje' waar ik reeds wat zaken postte. Het zou leuk zijn dat we via deze classroom wat kunnen communiceren, vragen stellen, filmpjes posten, ... Ik zette er ook nog eens alle taken op. Ga zeker eens kijken en ik ben benieuwd wie de eerste leerling zal zijn die iets post.

groetjes

meester Glenn

Generic placeholder image

Dagtaken Afwisseling tussen spelling / Frans / taal / rekenen en wero

Dag leerlingen,

We zijn ondertussen al donderdag. Dinsdag en woensdag was het mooi weer en hoop ik dus dat jullie veel buiten hebben gespeeld. Hopelijk heeft iedereen al gezien dat ik elke dag bij 'school @ home' (3e graad) dagtaken plaats. De dag nadien krijg je dan de correctie. Indien je andere leerlingen nog zou horen uit de klas, laat het hen zeker weten dat ze via de website aan de slag kunnen. Vele groetjes
meester Glenn

Generic placeholder image

Elke dag een nieuwe taak Plantyn

Dag leerlingen van L6,

Vanaf vandaag kan je elke dag aan een taakje werken. Deze taak bevat zowel oefenen voor taal als voor rekenen. Het zijn leuke, creatieve opdrachtjes om te doen. De correctiesleutel ga je telkens de volgende dag kunnen raadplegen, net zoals de nieuwe taak voor die dag. Bij 'media' vind je de link naar de website. Ik plaats ook telkens de dagtaak bij 'school @ home' op de website.

groetjes

meester Glenn

Generic placeholder image

6e-klassers, wat kunnen jullie doen in tijden van het Coronavirus? Elke dag wat herhalen is nodig!

Hallo 6A,

Het zijn heel vreemde tijden voor mij maar zeker ook voor jullie. Tijdens de eerste weken van de verspreiding van het Coronavirus hadden we het nog over een griepje die waarschijnlijk wel zou overwaaien en dachten we nog niet dat het ook ons zo zou treffen. Vorige week was daar plots het bericht dat de scholen zouden sluiten. Enkele van jullie zag ik vrijdag nog maar heel wat anderen bleven reeds uit voorzorg thuis. Toch kunnen jullie allen aan de slag om de leerstof goed te herhalen en verder in te oefenen. Dit is noodzakelijk om er hopelijk na de vakantie volop terug in te vliegen. Op kweetet.be stonden al heel wat taken klaar voor de komende paasproeven. Probeer die zeker in de komende tijd te maken. Ook bingel zet alles open om te oefenen: vooral Frans zal hierbij heel belangrijk zijn. Wie vrijdag nog op school was, nam de scheurblokken mee. Ook daar mag je heel wat in oefenen. Maak wel geen werkbladen in de werkboeken. Je kan de leerstof van de werkboeken herhalen op een apart blaadje. Wat zeker ook mag geoefend worden is het toneel en het lied van 'Leef'. Bij 'Media' plaats ik straks nog enkele handige websites waar jullie ook mee aan de slag kunnen. Probeer in eerste instantie te denken aan jullie gezondheid en die van je gezin en familie. Tussendoor zal er zeker tijd zijn om wat te oefenen en te herhalen. Ik wens jullie veel moed in deze sombere dagen en ik verlang nu al om terug les te geven aan jullie! Want we hadden nog leuke vooruitzichten: lesjes techniek, fietseducatie, leuke wero-lessen, ... dit alles zal nu wat opschuiven. Veel moed!

meester Glenn

Generic placeholder image

Sintgeschenk: schaatsen Kortrijk

Vandaag gingen we schaatsen in Kortrijk met L6. Sommigen hadden er reeds talent voor, anderen leerden het met vallen en opstaan. We hadden een geweldige tijd en kwamen er van af met enkele blauwe plekken.

Generic placeholder image

Stage van juf Yara loopt op zijn einde Bedankt voor de boeiende lessen en de leuke tijd

Na de kerstvakantie kwam juf Yara 3 weken stage geven in de klas. We leerden heel wat bij over het continent Azië, over vriendschap en liefde, over volume berekenen bij een cilinder, ... Eindigen doen we morgen met een marktje. Daar zullen de klassen van L3 tot en met L6 alles tonen die ze leerden, knutselden, ... over de verschillende continenten. Alles gaat door in de turnzaal. Bij 'foto's' vinden jullie enkele sfeerbeelden van de voorbije weken.

Generic placeholder image

Geslaagde 'beroependag' bij VDAB Doedag in Wevelgem

Vandaag mochten we met L6 een volledige dag naar de VDAB in Wevelgem. We mochten proeven van volgende beroepen: automecanicien, schoonmaker, programmeur, stikker en netwerktechnicus. Het waren heel boeiende en leerrijke activiteiten. Ook de mensen die ons begeleidden deden het super. En laat ons de frietjes 's middags niet vergeten! De reacties waren laaiend enthousiast!

Generic placeholder image

Groentenmarkt was terug een succes! 3e editie

Vandaag hielden we op school onze 3e groentenmarkt. Er kwamen terug heel wat ouders, grootouders, leerkrachten,... langs. Zelfs de coördinerende directeur van onze scholengemeenschap kwam groenten kopen. Bijna alles werd verkocht door de leerlingen van L6A. Je kan nu al merken dat er echte verkopers tussen zitten. Goed gedaan 👌.

Generic placeholder image

Dag van de sportclub Sportievelingen in L6A

Vandaag kwamen heel wat leerlingen in sportieve kledij naar school.

Generic placeholder image

Eerste marktje was een succes! Groenten- en fruitverkoop

Vandaag hielden we met L6A voor het eerst een groenten- en fruitverkoop op school. Alles werd verkocht tegen mooie prijzen. De leerlingen leerden wegen, prijzen berekenen en beleefd omgaan met de klanten. Dank aan allen die de school sponserden!

Generic placeholder image

Leuke verjaardag in de klas Dank u L6A

Vanmorgen werd ik verrast door leuke verjaardagswensen, een mooi versierde klas, kaartjes, cadeautjes, ... Bedankt aan alle leerlingen uit mijn klas om er een leuke verjaardag van te maken!

Generic placeholder image

De eerste dagen in L6A... Het waren reeds heel leuke maar drukke dagen!

We zijn goed begonnen aan het schooljaar in L6A! Wat deden we al veel! Op maandag leerden jullie de klasafspraken kennen, leerde ik jullie kennen en jullie mij door de 'meesterrace'. We kregen een nieuwe leerling in de klas: 'Yusup' die zich heel snel wist aan te passen. Jullie kregen al enkele lessen rond wiskunde, wero, taal en godsdienst. Ik ben op dit moment ook heel tevreden over jullie inzet. Doe zo verder! 👊

Generic placeholder image

Nog een weekje vakantie en dan vliegen we er terug in! We slaan de handen in elkaar

Nog een weekje en dan verwelkom ik met veel plezier de nieuwe leerlingen van L6A. Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook. Geniet nu maar nog even van het mooie weer! Tot volgende week!

Generic placeholder image