Home > Klassen > L4 >

L4

Juf Hilde

Nieuws uit de klas


🐍Ssssslangen en virussen

We bekeken de delen en de vorm van slangen en maakten zelf een kronkelend exemplaar uit papier maché. En onze klas is nu ook virusvrij dankzij onze virusvangers.

Generic placeholder image

⏭️LEGO workshop

De sint gaf ons een Lego workshop kado. Daarom trokken we met de hele klas naar het vroegere zwembad in Wevelgem dat nu wetenschapslab is. In groepjes per twee mochten we een draaimolen met Lego-blokjes bouwen. Dankzij de aangesloten hub konden we op de computer programmeren hoe de molen moest draaien, versnellen, stoppen enz…
Tijdens de pauze bekeken we de Rubiks kubus oplosser en de escape room. En we mochten ook op de bodem van het oude zwembad lopen, cool!
Het tweede bouwwerkje was een kampeerplaats met een tent en een wilde dierenalarm. We werkten met een veelkleurig lichtje, kleurensensor, voegden geluiden toe enz…
Het was super tof en de voormiddag vloog voorbij. Bedankt aan de lesgever, de (groot)ouders die wilden voeren en juf Barbara voor de extra begeleiding.

Generic placeholder image

🏰Bezoek belfort en schuilkelder

Naar aanleiding van open Monumentendag bezochten we onder leiding van een gids het Belfort. Die is 33m hoog en telt 163 trappen. Tijdens de klim zagen we de beiaard met 49 klokken. Boven hadden we een mooi uitzicht over Menen.
Daarna gingen we het stadhuis binnen waar een trap ons naar de schuilkelder onder de Grote Markt leidde. Die werd gebruikt om de mensen te beschermen tegen gasaanvallen tijdens de tweede wereldoorlog. En zo kregen we een boeiend stukje geschiedenis over onze stad mee.

Generic placeholder image