Home > Klassen > L4A >

L4A

Juf Hilde

Klasfoto


Nieuws uit de klas


Google Classroom corona week 3

Dag vierdeklassers,
hoe gaat het met jullie tijdens de derde week van de lockdown? Hopelijk vervelen jullie je niet en maken jullie er het beste van.
Ik heb een opdrachtje voor jullie.
Ga eens naar Google en log in met jullie Google-account (2019.voornaam.achternaam@sint-jansschool.net). Onder die negen zwarte vierkantjes vinden jullie Drive, maar ook een symbooltje van Google classroom (zoals de afbeelding hiernaast). Als je daarop klikt kom je in onze virtuele klas. Dit wordt ons klaslokaal de komende dagen. Je kan al beginnen door bij 'deel iets met je lesgroep' een paar zinnetjes te typen. Sommige leerlingen vonden hun weg al naar Google Classroom, maar ik ben benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat!
Naast die negen zwarte vierkantjes vind je ook GMail. Ik heb jullie al een berichtje gestuurd.
Probeer maar uit! Veel succes!!!

Generic placeholder image

Wat doen jullie tijdens de corona-tijd?

Dag jongens en meisjes,
Het is al een tijdje geleden dat ik jullie allemaal zag. Hopelijk zijn jullie allemaal oké?! Ondertussen zijn we al beland in de 2de week van de corona-tijd. Er verschenen reeds heel wat oefeningen op de website van de school om te oefenen. Hopelijk doen jullie dit ook? Verder is het heel vaak mooi weer en kunnen jullie ook wat vitamines opdoen in het zonnetje. Ik ben toch eens benieuwd waarmee jullie allemaal bezig zijn thuis: een wandeling, krijten, helpen met je ouders, koken, een knutselwerkje maken,...
Omdat het ook eens leuk is om delen wat je doet, kan je steeds een foto van je activiteit mailen naar: lieselotte.seynhave@sint-jansschool.net
Ik zet de gekregen foto’s onder het rubriekje ‘media’ van jouw klas!

Hopelijk tot snel 4de klassers!
Juf Lieselotte

Generic placeholder image

Elke dag een nieuwe taak

Dag allemaal,
hebben jullie de knop 'school@home' al gezien op de startpagina van de schoolwebsite? Als je daarop klikt en dan verder klikt op 'materiaal' kun je bij het mapje 'Lager, 2de graad' in het mapje 'dagtaken L4' enkele werkbladen vinden om af te printen. Het mapje wordt regelmatig aangevuld met oefeningen (en de correctiesleutel) van taal, rekenen, leesopdrachten, wero en een creatieve opdracht.
Veel succes!
Ik mis jullie...

Generic placeholder image

Corona maatregelen

Dag allemaal,

om de verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen zullen we elkaar jammer genoeg een tijdje moeten missen. Maar we maken er met zijn allen het beste van!
Op de klaspagina van de schoolwebsite vinden jullie een aantal links naar nuttige en leuke sites, zodat jullie je niet hoeven te vervelen.
Hopelijk zitten jullie niet heel de dag op de tablet, maar vinden jullie ook tijd om in de tuin te spelen, een boek te lezen, te knutselen, een cake te bakken, een gezelschapsspel te spelen, jullie kamer op te ruimen, een tekening te maken, een brief te schrijven, woordjes te oefenen, rekenoefeningen te maken…
Probeer ondertussen het contact met andere mensen zoveel mogelijk te beperken.
Jullie ouders kunnen me bereiken via Smartschool of via hilde.claeys@sint-jansschool.net.
Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! En blijf jullie 🖐️🖐️ wassen!

Lieve groetjes,
Juf Hilde

Generic placeholder image

Sinterklaas op bezoek

Na een week vol sportopdrachten kwamen eindelijk Sinterklaas en zijn vier zwarte Pieten op bezoek. We kregen heel wat smartgames zoals Ghost Hunters, Smart Farmer, Het magische bos en Penguins Parade; 5 kubussen in piramidevorm, twee ontdekdozen en een doos K'Nex Education STEM, een weetjesboek over dino's en voor elk kind een zakje snoep!
Dank u Sinterklaas en tot volgend jaar!

Generic placeholder image

Verkiezingen voor de leerlingenraad

Na een geslaagde campagne zijn er alweer drie enthousiaste leerlingen uit L4 verkozen om in de leerlingenraad te zetelen. Met de ideeën en inspraak van Elise, Theo en Seppe wordt onze school nóg leuker! Proficiat!

Generic placeholder image

Welkom in de vierde klas!

We slaan de handen in elkaar voor een leuk schooljaar!
Juf Hilde en juf Lieselotte wensen iedereen een goede start!

Generic placeholder image