Home > Klassen > L4A >

L4A

Juf Hilde en juf Stéphanie

Nieuws uit de klas


HA HA HAlloween Griezelgroetjes uit L4A

Bij juf Stéphanie knutselden we een naamskelet. Vandaag kwam iedereen verkleed naar school. Sommige leerlingen hebben zich nog extra griezelig geschminkt. We zochten informatie op de computer en maakten toneeltjes met onze personages. Over de middag was er griezelmuziek. We vertelden over Allerheiligen en leerden over het dodenfeest bij de Mexicanen. We hebben ook met Yorben gevideochat, zo was hij er ook een beetje bij. Herkennen jullie de vleermuis, zombies, skeletten, heks, vampieren, weerwolf, duivel en demon? Prettige vakantie!

Generic placeholder image

Champignons kweken en soep maken

We hebben zelf champignons gekweekt in een zak waarin al de champignonschimmel, stro, gips en paardenmest zat. Daar strooiden we een laagje dekaarde op en voegden er in drie beurten 250ml water aan toe. We sloten de zak zodat alles goed vochtig bleef. Op een dag zagen we een witte schimmellaag verschijnen. En even later schoten de champignons als paddenstoelen uit de grond! Daarmee maakten we lekkere soep. Groenten (ui, prei, champignons en een aardappel) werden fijngesneden. Daar kwam soms een traantje bij te pas... De ui werd gestoofd en de overige groenten mochten er ook bij. Na wat roeren voegden we er water en bouillonblokjes aan toe. Na 20 min. koken werd de soep gemixt. Ook de afwas werd gedaan. NIet iedereen is fan van champignons, maar de zelfgemaakte soep werd toch heerlijk gesmaakt!

Generic placeholder image

Moderne kunst uit het S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst Gent)

We konden met de de vierde klas een aantal collectiestukken uit het S.M.A.K. bekijken in C.C. De Steiger en het Schippershof. De moderne kunst is mooi, soms raar, doet ons nadenken en geeft ons een andere kijk op het thema 'grenzen'. Nog gratis te bezichtigen tot 1 nov. 2020, telkens woensdag tot en met zondag, tussen 14:00 en 18:00.
(Op de foto: een kunstwerk van Roger Raveel)

Generic placeholder image

Bezoek aan het stadhuis

Vandaag brachten we een bezoek aan het mooie stadhuis van Menen. Langs de trap hingen allemaal foto’s van vroegere burgemeesters. En nu is de opa van Camille burgemeester!
Na een aantal trappen kwamen we op de tweede verdieping bij het kabinet van de burgemeester aan. We hadden geluk want hij was er net aan het werk en we mochten hem vragen stellen. Hij is van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bezig om van Menen een mooie, veilige en leuke stad te maken. Wist je dat de burgemeester ook de baas van de politie en de brandweer is? We zagen de zaal waar hij met zeven schepenen vergadert. We noemen dit het college van burgemeester en schepenen.
We passeerden ook de zaal van de gemeenteraad en we namen een verdieping lager een kijkje in de trouwzaal.
Op het gelijkvloers kregen we uitleg over de dienst burgerlijke stand, identiteitskaarten, reispassen, rijbewijzen enz… We zagen mooi het verschil tussen een identiteitskaart en een paspoort. Misschien komt binnenkort wel onze vingerafdruk op onze identiteitskaart.
We danken onze gids Mieke voor het leerrijke bezoek!

Generic placeholder image

Op verkenning in Menen

Eerst zochten we informatie op de website www.menen.be en op de kaart van Menen.
Daarna gingen we op stap in onze stad. We ontdekten verschillende soorten gebieden (woongebied, natuurgebied, recreatiegebied, handelsgebied, landbouwgebied, industriegebied), openbare gebouwen (C.C. de Steiger, stadsmuseum ‘t Schippershof, Sint-Vedastuskerk, stadhuis…), historische gebouwen (Molen De Goede Hoop, het belfort...) en leerden dat de Leie net zoals vroeger ook nu nog een belangrijke rol speelt in onze stad.
We kijken nog uit naar een bezoek aan het stadhuis.

Generic placeholder image

Eindelijk… terug naar school ;-)

We namen een goede start in L4A!
De sfeer is prima en iedereen doet zijn best om flink te werken!
We maken er met zijn allen een tof en kleurrijk jaar van!

Generic placeholder image