Home > Klassen > L3 >

L3

Juf Liesbet

Nieuws uit de klas


Laatste schoolweek

Tijdens de laatste schoolweek staan er een heleboel leuke activiteiten gepland. Ik probeer hier en daar nog wat foto's van de leerlingen te nemen en online te plaatsen.

Ik wens iedereen een super leuke vakantie!

Generic placeholder image

Schoolreis Pairi Daiza

Vandaag was de grote dag. We gingen op schoolreis naar Pairi Daiza. Het was alvast schitterend weer. De zon was bijna de volledige dag aanwezig.
Het park is prachtig. We zagen verschillende landen en werelddelen. Daarbij zagen we steeds de bijhorende dieren. We zagen onder andere: olifanten, giraffen, vogels, apen, panda’s, krokodillen, vissen, reptielen,... We keken ook naar een roofvogelshow. Was dat even schrikken als die vogels net boven je hoofd vlogen. ‘S avonds op de bus waren enkele leerlingen erg moe. Ze vielen zelfs in slaap. Anderen kregen er maar geen genoeg van en bleven napraten over de geziene dieren. Kortom: een onvergetelijke dag in de dierentuin.

Generic placeholder image

Schoolreis

Dinsdag 11/06/2019 gaan we op schoolreis naar Pairi Daiza. De leerlingen komen het gewone uur naar school. We zijn pas rond 18u of 18u15 terug op school. Vergeet jullie picknick niet!

Generic placeholder image

Sportweek

Deze ochtend vonden de laatste sportactiviteiten van de sportweek plaats. De leerlingen konden kiezen uit verschillende sporten: badminton, volleybal, baseball, kickboksen en een rolschaatsen. Alle leerlingen hebben echt genoten van de sportweek. Ik zag verschillende leerlingen volledig openbloeien. De leerlingen hebben echt allemaal super goed hun best gedaan! Foto's staan ook reeds online.

Generic placeholder image

Deze week

Vandaag leerden we over de moestuin. We bekeken gereedschap die we nodig hebben in de moestuin.
Het is nog steeds sportweek, maar vandaag was er geen sport voor L3. We dansten tussendoor wel even in de klas om toch wat extra beweging te hebben. Morgen gaan we zwemmen in de namiddag.

Generic placeholder image

Sportweek

Deze week is er sportweek. Gisteren maakten we een grote wandeling. We stapten tussen de 5 en 6 km. De leerlingen deden dit fantastisch. Onderweg speelden we enkele spelletjes. Deze namiddag is er een spel in het Brouwerspark. Het zonnetje is alvast terug van de partij.
Ik wens alle leerlingen van L3, L4 en L5 een sportieve week.

Generic placeholder image

Een dikke proficiat aan de jarige leerlingen van maart uit L1, L2 en L3

Gelukkige verjaardag!

Generic placeholder image

Kooknamiddag

Wat een super leuke dag vandaag!
Deze ochtend gingen we naar de grote zaal om de veertigdagentijd te openen met de school.
Daarna zijn we meteen naar de bib geweest. In het kader van de jeugdboekenmaand konden de leerlingen daar allemaal opdrachten doen. Wat deden de leerlingen dit schitterend! De mevrouw in de bib was onder de indruk. Ze zei dat de leerlingen erg aangenaam en enthousiast waren. Toen we terug op school waren, gingen we naar het Britto-musuem van de derde kleuterklas. Een dikke proficiat voor alle kunstenaars van het derde kleuter!
In de namiddag hebben we pizza's en cupcakes gebakken. Mmmm, dat was lekker! (foto's staan reeds online)

Generic placeholder image

Bakken we alleen maar voeding?

In ons nieuwe thema van wero leren we over koken en brood bakken. Gisteren zijn we eens nagegaan of we alleen maar voeding bakken.
We maakten zoutdeeg en daarvan maakten we figuurtjes. Juf deed de figuurtjes mee naar huis om te bakken in de oven. Zou het gelukt zijn?

Generic placeholder image

Leren in de sneeuw

In ons nieuwe thema van wero leren we over de windroos. Vandaag herhaalden we de nieuwe leerstof door sneeuwballen naar de juiste windrichting te gooien. Spelend leren dus.

Generic placeholder image

Bezoek In Flanders Fields museum

Vandaag bezochten we het 'In Flanders Fields' musuem in Ieper. We zagen oude kledij van soldaten, kogel, wapens, bommen,... We zagen ook filmpjes over de oorlog en foto's.
Enkele reacties van leerlingen:
'Het was super interessant en super leuk. '
'Ik vond het mooi om naar te kijken. '
'Ik heb veel geleerd. '
'Ik vond het leukste om de filmpjes te zien.'
'Leuk en interessant.'
'Er waren enge foto's.'

Generic placeholder image

WO I

Deze maand leren we in de klas over de eerste wereldoorlog. De leerlingen zagen filmpjes en leerden wanneer de oorlog begon en eindigde. Vorige week wandelden we ook naar het oorlogsmonument op het Vander Merschplein. Vandaag schilderden de leerlingen 'het front'. En morgen gaan we op bezoek naar het Flanders Fields museum. De leerlingen zijn alvast super benieuwd.
(foto's van de schilderijen van de leerlingen staan bij 'foto's')

Generic placeholder image

Prettige kerstvakantie

Straks is het kerstvakantie. Ik wens iedereen een zalig kerstfeest en een spetterend 2019!!

Generic placeholder image

Alles met de bal

Deze ochtend ging L3 samen met L4 naar Wervik om te sporten. Er werden verschillende spelletjes gespeeld met de bal. De leerlingen waren erg enthousiast. Ze konden zich uitleven en hebben goed gesport.

Generic placeholder image

Spelend leren

Leren in de klas moet niet altijd in een werkboek zijn. Aan de hand van spelletjes kan er ook geleerd worden. Vandaag speelden de leerlingen spelletjes in verband met metend rekenen. De leerlingen vonden het alvast super tof.

Generic placeholder image

Bosdag Bergelen

Vandaag gingen we samen met L2 naar het provinciedomein Bergelen. Het was echt een schitterende dag. De leerlingen deden er allerlei activiteiten, speelden in de natuur en op het speelplein. Alle leerlingen waren razend enthousiast. Foto's staan reeds online. Ook bij L2A en L2B kunnen foto's staan van kindjes van onze klas.

Generic placeholder image

Baby Kayden op bezoek

Vrijdagnamiddag kwam baby Kayden op bezoek. Kayden is het kleine broertje van Izaura.

Generic placeholder image

Veel werk in de klas

We zijn druk bezig in L3: repeteren voor het schoolfeest, rekenen tot 1000, woorden juist leren schrijven, hoofdletters leren,... Deze ochtend schreven we ook een brief.
Zondag is ons jaarlijks schoolfeest. De leerlingen hebben al super veel geoefend. Ze doen echt hun best. Ze beginnen wel al wat kriebels in hun buik te voelen voor zondag. Spannend...

Generic placeholder image

Dag van de sportclub

Vandaag was het dag van de sportclub. Heel wat leerlingen van de klas zijn aangesloten bij een sportclub. Turnen, volleybal, tennis, atletiek, voetbal, boksen...
De leerlingen mochten daarom met hun sportkledij naar school komen. Een dikke duim voor alle sportieve leerlingen!

Generic placeholder image

Welkom Kayden Izaura werd grote zus

Izaura had deze ochtend groot nieuws. Ze werd opnieuw grote zus. Haar klein broertje, Kayden, werd vrijdag 14 september 2018 geboren.
Een super dikke proficiat!!

Generic placeholder image

Leerwandeling in Menen

Vandaag maakten we een leerwandeling in Menen. We leerden over de verschillende gebouwen en over de geschiedenis van Menen. We zagen: het belfort, het stadhuis, de oude tabaksfabriek, het schippershofmuseum,....

Generic placeholder image

Leerwandeling

Vandaag maakten we een leerwandeling. We leerden over de verschillende soorten woningen: appartement, rijhuis, villa,... We zagen zelfs het huis van Eva.

Generic placeholder image

Welkom

Welkom in het derde leerjaar!
Vandaag startte het nieuwe schooljaar. Na de lange vakantie zijn we blij om terug in de klas te zijn. We hopen er samen een spetterend schooljaar van te maken!

Generic placeholder image