Home > Klassen > L2B >

L2B

Juf Megan

Nieuws uit de klas


Goed zorgen voor elkaar!

Wat een vreemd nieuws allemaal... Donderdagnamiddag hadden jullie heel wat vragen over dat Corona-virus en hebben we nog een uitvoerig klasgesprek errond gehouden. Alles gaat plots in een echte treinversnelling, jammer genoeg. Maar we hebben geleerd hoe we juist onze handjes moeten wassen, dat we niet te dicht bij elkaar in de buurt moeten komen en op welke manier we hoesten. Hou daar alsjeblief nog lang rekening mee!
Ondertussen hoop ik dat jullie zoveel mogelijk kunnen genieten van het zonnetje en buiten kunnen spelen! De vitamientjes die de zon ons geeft, zullen deugd doen. Denk misschien af en toe eens aan school en vergeet zeker niet om een leuk boekje te lezen of de tafels eens te oefenen. Wij kennen al de tafel van 2 - 4 - 5 - 7 - 8 en 10 en dus kan die uitvoerig geoefend worden. Misschien kunnen jullie wel eens de rekenstapjes uitleggen aan mama of papa die we geleerd hebben ivm het optellen en aftrekken tot 100? Jullie gaan ook heel vaak de klok kunnen aflezen, want ondertussen kunnen jullie dat al tot op het kwartier. Op Kweetet staat er ook al heel wat klaar dat geoefend kan worden!
Draag goed zorg voor elkaar en hopelijk zien we elkaar snel terug!
Juf Megan en juf Lieselotte

Generic placeholder image

Klaaskoeken bakken!

Vandaag hebben wij klaaskoeken leren bakken in Hoeve Te Coucx, te Marke. Volgens de begeleiders zelfs het enige echte receptje van Sinterklaas...

Generic placeholder image

Dank je Sinterklaasje!

Eindelijk... Hij kwam! Wat hebben we daar naar uitgekeken!
Deze namiddag werkten we voorbeeldig (maar vooral vol ongeduld) in ons Sintboekje tot er plotseling op onze deur geklopt werd... Sinterklaas kwam een brief voorlezen in de klas. Wat wist hij veel over ons te vertellen... We waren erg onder de indruk! Toen het eindelijk het moment was om de pakjes open te maken, waren we natuurlijk ook razend enthousiast! Al die leuke spelletjes en supertof knutselgerief. We verlangen stiekem al tot morgennamiddag...
Dank je wel lieve Sinterklaas en gekke Zwarte P(m)ieten!

Generic placeholder image

Welkom in de klas!

De eerste schooldag zit er al op en wat was die geslaagd! We leerden de hoofdletter van onze naam schrijven, hebben een rekenlesje gemaakt, leerden elkaar beter kennen en een aperitiefje mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Op naar een superschooljaar!

Generic placeholder image