Home > Klassen > L1A >

L1A

Juf Ellen

Nieuws uit de klas


Een afdruk maken van roetpiet druktechniek

Een roetpiet tekenen dat moesten we even oefenen op een apart blaadje. Daarna was het voor echt. Op een isomoplaatje mochten we onze roetpiet tekenen met balpen. Daarna moesten we de lijnen dieper maken zodat 'groeven' ontstonden. Dat was niet gemakkelijk. We mochten niet te diep duwen (geen gaatjes maken) maar moesten toch diep genoeg duwen.
Daarna mochten we als echt schilders aan het werk. De afdruk moesten we goed aandrukken en zo kregen we het spiegelbeeld van onze eigen creatie te zien.
De resultaten waren bij iedereen heel mooi en dit vooral omdat jullie volhielden en echt jullie best deden. Knap werk hoor! Sint zal trots zijn op deze afdrukken.

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging

Het was jullie dag om eens in de kijker te staan. Proficiat met de dag van de jeugdbeweging!

Generic placeholder image

Ploem de pluimstaart Boetseren

Deze week stond helemaal in het teken van herfst. We mochten als echte eekhoorntjes bewegen op het liedje van Ploem de Pluimstaart. We boetseerden een eekhoorntje uit een 'worst' klei en mochten leuke accenten toevoegen: een nootje, een prikkerneusje, een prachtige pluimstaart, ...
Dit alles kwam op een herfstondergrond van noten en blaadjes. Wat waren de kinderen fier op hun eekhoorn met prachtige pluimstaart!

Generic placeholder image

Onze klasmaquette een miniversie van onze klas

Kijk je met ons mee?

Generic placeholder image

Een ridder en prinsessendag

De kasteelklassen die niet kunnen doorgaan dat vinden ook de juffen heel spijtig. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en maakten er dan maar een ridder- en prinsessennamiddag van. Verkleed als ridders, prinsessen en zelf een draak, mochten we tal van activiteiten doen. We leerden een kasteeldans (rondedans). We mochten onze skills testen bij het boogschieten, bolle smito spel en paardrijparcours. We bouwden een zo hoog mogelijke toren voor de prinsessen. We leerden dansen in paren in het kasteel van koning Samson. En als afsluit keken we naar de avonturen van 'Kulderzipken.' Foto's te zien bij de map van de ridders en de prinsessen.

Generic placeholder image

Beer Snoet met de rijmpjeshoed

Leren rijmen doen we wel op een heel speciale manier. Meneer Snoet met de rijmpjeshoed kwam langs. Rijmen is niet altijd eenvoudig maar met de hoed was het alvsast een stuk leuker. Als afsluit speelden we een rijmenmemorie.

Generic placeholder image

Een nieuw bord

De beamer van het witte bord die werkte niet meer zo goed. Daarom kregen wij in onze klas een nieuw bord. En niet zomaar een bord. We kunnen er op schrijven met de vinger, filmpjes op afspelen, video's op bekijken en zoveel meer die we nog moeten ontdekken. Dat wordt wat bijleren voor de juf :-)

Generic placeholder image

Santé op een goed jaar

We wensen alle kinderen en ouders een leuke start in dit nieuwe schooljaar. Wij mochten alvast ahv een muzikaal pak met spelletjes elkaar wat beter leren kennen. In het pakje zat een schatkist met richtlijnen voor het vinden van een lekkere schat helemaal in thema van 'kleuren'!
Santé op de start van het leren lezen, schrijven en rekenen. Maar ook plezier beleven, lachen en spelen hoort bij onze klas!

Generic placeholder image