Home > Klassen > L1A >

L1A

Juf Ellen

Nieuws uit de klas


DAGTAKEN OM TE OEFENEN dank aan uitgeverij plantyn

Elke dag een taakje. Dit omvat rekenen, taal, wero en een doeactiviteit: knutselen, bewegen, ...
Dit kan je vinden bij:
stap 1: ga naar de website van de school (home)
stap 2: klik op de gele knop : school@home
stap 3: bovenaan kies je bij de witte woorden voor 'materiaal'
stap 4: scrol door naar beneden tot LAGER<1e graad
stap 5: kies voor het mapje 'taken 1e lj'
stap 6: open een taak en druk af. indien je niet kan adrukken kan je de leestaak ook mondeling maken met je mama of papa.
stap 7: bekijk de oplossingen en controleer je werk. Misschien wil grote broer of zus wel eens meester of juf zijn.
Laat je weten als het lukt of niet lukt?
groetjes en veel reken- , lees- en speelplezier

Generic placeholder image

Groetjes van de juf

Dag kindjes uit het eerste leerjaar
Hopelijk lukt het jullie om door deze weken te komen.
Wie vraagjes heeft over de meegekregen boeken, boekjes of online oefeningen op kweetet, mag me altijd mailen via smartschool. Binnenkort komen nog oefeningentjes bij. Via de website bij MEDIA kan je ook naar online pagina's waar je spelletjes kan spelen of werkbladen kan afdrukken. Let er wel op om steeds te kiezen voor leerstof dat we al kennen. Veel oefenplezier! Ik denk aan jullie!

Generic placeholder image

Naar ABC Carnaval Menen

Het is volgende week feest. Een bezoekje naar de Carnavalswinkel in ons thema Carnaval mocht dan ook niet ontbreken. In kleine groepjes mochten we vragen oplossen. We zochten wat er allemaal te koop was, we mochten maskers passen, kostuums bekijken en foto's maken. Aan enthousiasme ontbrak het zeker niet. Bedankt aan de ouders voor het begeleiden en rijden!
En nu nog een weekje wachten om ons echt te verkleden.

Generic placeholder image

Vriendjes week Valentijn

Vriendjesweek voor de grote kinderen dat lukt al aardig goed. Maar voor de kleintjes is dat soms nog moeilijk. Toch laten we deze week niet zomaar voorbij gaan. Juf trakteerde alle vriendjes op lekkere zelf gebakken valentijnshartjes. Smakelijk topklasje van me!

Generic placeholder image

Tanden poetsen met Ben de Bever Prima gedaan!

Oh wat deden ze toch hun best!
Met borstel en wat tandpasta deden ze de rest!
Mooie, witte tanden, daar doen we het voor!
Om 'cheese' te kunnen zeggen in koor.
2 minuten 2 x per dag,
dat is net genoeg maar 3 x mag.
Veel plezier met jullie nieuwe uitzet om die tanden mooie en proper te houden.
Kijk ook naar de foto's en ons filmpje :-)

Generic placeholder image

Mijn naam Thema geboorte en groei

We leren over geboren worden en groeien. Een naam krijgen is hierbij heel speciaal. Soms hoort een leuk verhaal bij het krijgen van een naam of heeft de naam een leuke betekenis. Zo ontdekten we een aantal weetjes:
Youssef betekent 'God zal toenemen' en is vooral religieus gebonden.
Emma betekent 'allesomvattend, groots'. Maar voor haar ouders betekent het vooral' superleuk, cool, blij meisje'
Angèle kreeg dan weer volgens traditie de naam van de grootmoeder van papa's kant. Briek is de 'heerser over bovenaardse wezens' en is genoemd naar een koerser die nooit opgaf.
Zenani komt van 'Zenne' wat 'kracht van jupiter' betekent.
Bij Loïc werd heel lang getwijfeld en zijn naam pas besloten toen hij in de armen lag van zijn ouders. Zijn betekenis is 'Krijger'. Zijn naam kan zowel in het Frans en in het Vlaams goed worden uitgesproken.
Maria is dan weer en Bijbelse naam en tevens de moeder van Jezus.
Milan is een Joegoslavische naam die ook voor jongens voorkomt en 'lief, roem' betekent.
Kacey was even zoeken maar afgeleid van Kayley betekent het 'onzeker, maar lief'
Hayley betekent dan weer letterlijk 'hooivlakte' of iemand die woont in een afgelegen vallei in Hale
En Alisse haar naam is afgeleid van Lisa = gewijd aan God. Of afgeleid van Alixe, wat de vrouwelijke vorm van Alexander is en staat voor 'beschermster'.

Generic placeholder image

Een boot voor Sint en piet drijven en zinken

We leerden in de klas over drijven en zinken. We mochten hiervoor heel wat materialen uittesten in een bak met water. Met deze info moesten we thuis op zoek naar materiaal om een bootje te maken. En ja, … dat bootje moet blijven drijven. Met behulp van enkele mama's en opa's lieten we de creativiteit in ons los. En na heel wat geplak, geknip en gelijm mogen de resultaten er wezen. Kijk je mee bij de foto's?
Nu moeten we nog de bootjes gaan testen. Maar eerst tonen we onze werkje aan de Sint volgende week. Benieuwd wat HIJ van onze boten vindt!

Generic placeholder image

Sprookjesbos gered! groetjes van de oma van Roodkapje, Sneeuwwitje en de heks

Vorige vrijdag werd het sprookjesbos betoverd door een boze heks. Hierdoor waren alle sprookjesfiguren hun geheugen kwijt. Door middel van opdrachten konden we kaartjes winnen om de sprookjes weer goed te ordenen. Er werd gebouwd, gelopen, een memorie gespeeld, een verhaal over 'Assepoets' beluisterd (jaja, u leest goed, Assepoets!) Alle groepje deden hun uiterste best en wonnen dan ook een dikverdiend sprookjesdiploma. Bekijk de foto's in het album.

Generic placeholder image

Zin in leren Leren door te spelen

Leren doen we in de klas eerst altijd met concreet materiaal. Zo leerden we deze week aftrekken door te bowlen. En dat was niet altijd gemakkelijk. Gelukkig was het noteren van de bewerking hierdoor een stuk duidelijker. Ook werken met de meter en de meetstok kwam deze week aan bod. We ontdekten de meter op ons lichaam en onze 'eigen meter' door de armen de strekken. Mbv lintmeter en stokmeters gingen we op zoek naar voorwerpen in de klas van precies 1 m. Leren door te doen en hierbij spelen maakt het veel leuker !

Generic placeholder image

Loopcross

Jullie schitterden allemaal in de loopcross in het Serge Bertenpark. Iedereen hield vol en liep met enthousiasme zijn rondje uit. Ik ben heel fier op jullie. Proficiat aan de top drie bij de meisjes. En ook bij de jongens ging de 4e plaats naar onze school.

Generic placeholder image

Rijmen met Beer Snoet Met deze hoed is rijmen een stukje leuker.

Hoi, hier beer Snoet
met mij gaat alles GOED.
Hoe is het met je vriend mol,
woont die nog steeds in zijn HOL?
Ik kom weldra op bezoek.
Zorg jij voor drank en een lekker KOEK.
Dan breng ik ons fotoboek mee
van oma beer, van in het bos en aan de ZEE.
Tot de volgende keer
dan zie ik je WEER
Lieve groet, van beer SNOET.
(zie foto's)

Generic placeholder image

Kasteelklassen waar kinderen de koning(in) zijn

De eerste keer op kasteelkas was niet alleen voor de kinderen een boeiende ervaring maar ook voor de juffen. We leerden over het bos, de bijen, paddenstoelen, dieren. We leerden zelf vuur maken. En met dat vuur, warmden we onze marshmallow op. We mochten zagen, klieven, snijden en spelen. Tijdens hoekenwerk werden we per kamer kamer gewassen. We eindigden dag 1 met een prinsessenverhaal voor de meisjes en een stoer drakenverhaal voor de jongens. Het samen slapen was een hele belevenis. Dag 2 startten we met een ontdekkingstocht door het bos. In de namiddag mochten we met echte bogen leren schieten. De dag ging zo snel voorbij. Na aankomst van de ouders dansten we een kasteeldans als afsluit met kinderchampagne. Dit blijft een onvergetelijk avontuur! Dank aan alle rijdende ouders om ons veilig terug thuis te brengen. GEGROET RIDDERS EN PRINSESSEN.

Generic placeholder image

Mijn eerste weken in het eerste leerjaar Werken, werken, werken maar ook plezier en spelen

We zitten al een tweetal weken in het eerste leerjaar. We leerden al een aantal letters en met die letters toveren we nieuwe woorden. Dat is niet gemakkelijk! We leerden al de letter 'i' schrijven en oefenen verder aan onze motoriek door schrijflussen en -snoeren. En ja dat hoeft niet altijd in de klas te zijn. We hadden al een jarige in de klas! En als we rekenen kan dat ook al spelend. Kijk maar naar de les over 'patronen'. (zie foto's). Niets beter dan echt patronen maken met kralen. Wie denkt dat we in het eerste leerjaar niet werken, die heeft het mis. Al spelend leren is er belangrijk. En soms mogen we dan ook wel nog lol hebben! Wisten jullie dat wij dat woordje al kunnen lezen. Neem een kijkje naar ons fotoalbum :-)

Generic placeholder image

Klinken op het nieuwe jaar

Een nieuwe klas, een nieuwe juf maar kindjes die elkaar al kennen. Deze eerste klassertjes konden elkaar op de eerste dag wat beter leren kennen ahv een muzikaal pak. Als laatste mocht Briek de schat zoeken. En met deze lekkere schat, zetten we het nieuwe schooljaar in!

Generic placeholder image