Home > Klassen > L1A >

L1A

Juf Ellen

Nieuws uit de klas


Mimespel Sinterklaas K3-L1

Een verrassend mimespel was het wel. Aan de gezichtjes te zien van de kinderen, was de sfeer te snijden. We hebben gelachen, gezongen, geroepen en meegedacht met de Sint en Piet van dienst. Gelukkig vonden ze alle attributen terug! Bekijk zeker de foto's

Generic placeholder image

Toverpannenkoeken toveren met voedingskleurstoffen

Groene, blauwe en roze pannenkoeken...dat kan...met wat magie van voedingskleurstoffen. De geur van pannenkoeken leidde naar het eerste leerjaar. Daar mochten de kinderen proeven van lekkere zelfgemaakte toverpannenkoeken. En of dat smaakte!
Bekijk de foto's in het album.

Generic placeholder image

Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de mooiste van het land

De meisjes uit beide klassen kwamen naar de prinsessenklas om een toverspiegel te knustelen. De stoere jongens gingen dan weer naar de ridderklas om een mooi schild te maken. Bekijk de foto's bij de sprookjestocht.

Generic placeholder image

Bedankt voor het redden van het Sprookjesbos Sprookjestocht

Het sprookjesbos werd betoverd door een boze heks . Hierdoor waren alle sprookjesfiguren hun geheugen kwijt. Zij wisten niet meer bij welk sprookje ze horen. De boze heks liet ons deze rugzakken na met kaartjes. Wij moesten opdrachten uitvoeren om kaartjes te verdienen. Die hielpen ons om de sprookjesfiguren hun geheugen terug te krijgen. Superflink gedaan hoor! Het diploma is dubbel en dik verdiend.

Generic placeholder image

Sprookjesthema Er was eens...

...een klasje met een pracht van een sprookjeskasteel vol met kleine kamertjes, die de leerlingen in het eerste één voor één mogen ontdekken. En wat komt die prinses daar vertellen...een geheime brief...met een boodschap. Als dat maar goed afloopt ;-)

Generic placeholder image

Op zoek naar de schat Leren over richting

Als we leren over links en rechts, kan dat ook op een creatieve en speelse manier. Op zoek naar een schat en daarbij de woorden rechtdoor, omlaag, omhoog, links en rechts leren.

Generic placeholder image

De kleuters op bezoek De leerlingen van L1 terug naar het kleuter

Elk jaar werken we aan het verlagen van de drempel naar het eerste leerjaar. Hierbij mogen de kleuters al eens op bezoek naar het eerste leerjaar. Zo ontdekken ze de klas, de juf, de banken en werkwijze van het eerste leerjaar. De kinderen uit het eerste leerjaar mogen dan even terug naar het derde kleuter om er nog eens in de hoekjes te spelen. En of dat leuk is?!

Generic placeholder image

AFTREKKINGEN uitvoeren dat kan al bowlend Al spelend leren

Dat rekenen heel leuk kan zijn , ondervonden de kinderen in het eerste leerjaar. Door te bowlen ontdekten ze dat je bij de aftrekkingen eerst 'alles' moet nemen. De min-streep is onze arm die bowlt en wat omvalt wordt afgetrokken. Het antwoord is wat overblijft. Na heel wat oefenen konden we verder op onze bordjes. De laatste stap volgt...oefeningen maken met de rekendoos. Wedden dat de kinderen nog eens terugdenken aan het bowlingspel.

Generic placeholder image

Proficiat aan alle sportievelingen van L1a 3 medailles in het eerste leerjaar

Iedereen gaf het beste van zichzelf. We haalden allemaal de finish! Superknap gedaan!

Generic placeholder image

Jarigen september Proficiat

We hadden deze maand drie jarigen in onze klas. Proficiat Louis, Scherley en Smahane

Generic placeholder image

Schoolfeest Op zoek naar Bazil Alle Chinezen

Proficiat aan alle dansers van het eerste leerjaar die met trots op het podium het beste van zichzelf hebben gegeven. Hopelijk hebben jullie genoten van jullie feest. En fijn dat we nu eindelijk BAZIL leerden kennen.
Bekijk de foto's van jullie kapoenen bij de foto's ;-)

Generic placeholder image

Proficiat Kyan met je babybroertje Kayden

Bedankt voor de leuke en lekkere attentie. We knutselen binnenkort een creatief werkje en hopen je dan te mogen ontvangen in onze klas.

Generic placeholder image

Maken van eigen verjaardagskaarten hoekenwerk is fun

Tijdens hoekenwerk wordt er vrij gespeeld, maar ook rekenen, tekenen, taal of computer kan in hoekenwerk. In de maand september mochten we onze eigen verjaardagskaarten krassen. Benieuwd naar enkele creaties? Kijk alvast naar de foto's bij hoekenwerk.

Generic placeholder image

Dag van de Sportclubs Tof dat jij er bij was!

Enkele leerlingen uit onze klas lieten zich van hun sportieve kant zien op deze dag van de sportclubs. Van voetbal tot dans tot boksen. Elk mocht zijn sport even in de kijker zetten. Leuk dat jullie fier zijn op jullie sport !

Generic placeholder image

Het nieuwe schooljaar in !

We konden al een weekje genieten van het eerste leerjaar. We leerden al onze eerste letters en eerste woorden. Ook de getalbeelden tot 5 zijn al gekend. Het leren ging al goed van start. Jullie verdienen een deugddoend weekend. Goed gewerkt in deze eerste week! Daar moest op getoost worden. (zie foto's)

Generic placeholder image