Home > Klassen > L1A >

L1A

Juf Ellen

Nieuws uit de klas


Uitstap naar de kerk

Deze uitstap had toch wel iets heel speciaals. We kwamen op plaatsen die we nog nooit hadden gezien. Trappen omhoog en een mooie kijk over de hele kerk van bovenaan gezien. We leerden ook heel wat weetjes over de kerk en zijn gebruiken: de lichten kunnen naar beneden via de zolder in de kerk en vroeger zaten de priester achteraan in de kerk waar ze de hele viering moesten recht staan. Gelukkig hadden ze toch stiekem een kleine oplossing voor het lange rechtstaan, die wij nu weten. De verschillende soorten klokgeluiden konden de kinderen heel erg boeien. Ook de kledijkast van de priester in de sacristie kreeg een 'woow' en 'amai' van de kinderen. En de gekleurde stola's waren erg mooi om te zien. Kortom een heel leerrijke uitstap. Dank uw wel, oom van Nora, voor het bezoek en deze mooie uitleg.

Generic placeholder image

Sprokkelsprookjes Kip van Troje

De oude sprookjes in een nieuw jasje gestoken. Een hele belevenis maar vol enthousiasme genoten al onze kinderen van deze mooie, grappige verhalen.
Zalig die gezichtjes en die opmerkingen.

Generic placeholder image

Muzisch spel met Jezusverhalen

Verhaal: Jezus en de kinderen.
We mochten ons eigen kindje boetseren en kiezen hoe dicht wij bij Jezus wilden staan. Dat was voor velen heel dichtbij. Jezus leeft echt in ons hart.
Verhaal: Een vader met zijn twee zonen.
We maakten een tableau vivant van elke afbeelding. De anderen mochten raden om welk deel van het verhaal het ging.

Generic placeholder image

Ik leer de cijfers tem 10 Schrijven

We hebben deze week de cijfers correct leren schrijven tem 10. Goed geoefend allemaal!

Generic placeholder image

Kijken naar de zonsverduistering Met speciale bril

Een gedeeltelijke zondsverduistering. Dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan. We waren zo benieuwd naar dat stukje dat uit de zon was verdwenen. En het was zeker een kijkje waard. Zo duidelijk te zien.

Generic placeholder image

Dag van de Jeugdbeweging

KSA is dit jaar een duidelijke overwinnaar in L1a .

Generic placeholder image

Project Mooimakers oktober

We leerden over recycleren en afval in wero. Daarom gingen we eens kijken of mensen wel echt veel afval achterlaten. De ideale plaats is natuurlijk Park Ter Walle. En of we werk hadden, dat kan je zien aan de berg afval op onze foto. Goed gedaan eerste leerjaar! Jullie zijn alvast echt mooimakers

Generic placeholder image

Dubbel winst in L1a Proficiat aan alle lopers!

Deze middag mochten we met onze onthousiaste bende deelnemen aan de loopcross van de scholengemeenschap. Iedereen gaf het beste van zichzelf. Proficiat! We keerden schoolwaarts met blije sportieve kinderen en dubbel winst voor de jongens in L1a.

Generic placeholder image

Wist je dat... L1a meedoet aan een wedstrijd ivm kinderkunstendag?

Stap 1 was een bezoek aan de bib op zoek naar hun favoriete boekjes. Hiermee gaan ze aan de slag met juf Kim. Bedoeling is dat de kinderen iets creatiefs maken over dat favoriete boek uit de bib. Van 14 t.e.m. 19 november worden de klaskunstwerkjes samen met de boeken tentoongesteld in de bibliotheek van Menen en Lauwe.
De klas die het mooiste kunstwerk maakt, wordt beloond met een leuke prijs!
Benieuwd naar het resultaat! Nog even wachten want hier wordt nog aan gewerkt.

Generic placeholder image

Kasteelklassen Het aftellen kan beginnen

Benieuwd naar je kind op kasteelklas. Bekijk dan tijdens de 2-daagse de foto's bij onze klas in het mapje kasteelklassen

Generic placeholder image

We klinken op een BEREleuk schooljaar

Welkom allemaal in de cactusklas waar je dit jaar heel wat geprikkeld wordt :-)
Klinken op dat BEREleuk jaar dat deden we zo:

Generic placeholder image