Sport kleuter

Juf Greet L.

Klasfoto


Nieuws uit de klas


Beweegtip 20! RONDDRAAIEN

Sta rechtop en draai jezelf vijf keer aan de rechterkant rond en probeer erna een high-five te geven aan iemand.Draai vervolgens vijf keer links en probeer weer een high-five te geven,ga zo door tot je je evenwicht verliest.

Generic placeholder image

Beweegtip 19! RONDJES DRAAIEN

Ga languit op de grond liggen,armen en benen gestrekt.Rol jezelf van de ene kant naar de andere kant.Probeer ook eens een koprol,rollen maar.....

Generic placeholder image

Beweegtips 18! EVENWICHT 2

Probeer zo lang mogelijk op 1 been te staan,zowel links als rechts.De oudste kleuters proberen ook met hun ogen dicht.

Generic placeholder image

Beweegtip 17! EVENWICHT1

We gaan voetje voor voetje stappen.Dit kan op gekleefde lijnen zijn met tape,de lijnen van vloertegels volgen,de rand van het tapijt volgen,lange touwen op de grond leggen....Probeer ook eens achteruit,zijwaarts te stappen.

Generic placeholder image

Beweegtip 16! HOUDINGEN 2

Sta voor iemand anders met je gezicht naar elkaar ,we nemen om de beurt een houding aan en deze houding imiteer je van elkaar.Dit kunnen arm- en diverse beenhoudingen zijn,gezichtsuitdrukkingen,lichaam buigen in houdingen enz....

Generic placeholder image

Beweegtip15! HOUDINGEN1

Probeer een dier na te bootsen bvb kat=op handen en knieen,slang=languit over de grond,giraf=1arm in de lucht en lichaam heel lang maken,muis=je heel klein opbollen,olifant=je heel dik en bol maken met arm als slurf......

Generic placeholder image

Beweegtip 14! MASSAGE MET EEN BAL(LETJE)

Naar de avond toe wordt het tijd om rustig te worden voor het slapengaan.Neem een bal(letje) en masseer de rug van je familielid.Rol de balletjes zachtjes over de rug of/en draai cirkeltjes.

Generic placeholder image

Beweegtip 13! VERSTOPPERTJE

Niet genoeg plaats thuis om jezelf te verstoppen? Hoeft ook niet, je kan ook om de beurt een knuffel of een ander voorwerp verstoppen om te gaan zoeken! Wie vindt als eerste het verstopte voorwerp?

Generic placeholder image

Beweegtip 12! SPELEN MET WATER BUITEN

Neem een teil met water,leg er knikkers of kleine balletjes in.Rol er met je blote voetjes over/of probeer ze op te nemen met je teentjes.Ook fijn om te doen bij mooi weer is tekenen met water op de terras met een oude verfborstel,verfrol,sponsjes....veel waterplezier!

Generic placeholder image

Beweegtip 11! VOETJES

Loop op je blote voeten! Probeer zo ook eens voorwerpen op te rapen bvb een potlood, een knikker, een doekje,blokjes,sponsje ,papieren zakdoekje...Wie raapt er de meeste voorwerpen op zo?

Generic placeholder image

Beweegtip 10! PARACHUTE2

Neem het lakentje en leg er iets in dat niet te zwaar is bvb een kleine bal,knuffel.Op 1-2-3 hef je samen het lakentje omhoog en kijk hoe het voorwerp omhoog vliegt.Probeer het op te vangen of mik naar een doel bvb een wasmand.Doe deze opdracht best buiten als het kan.Daarna mag 1 kindje op het doek zitten en trek je deze over de grond.(best binnen)

Generic placeholder image

Beweegtip 9! PARACHUTE

Neem met twee een lakentje, een handdoek of een kussensloop vast. Wapper nu samen heel hard en dan weer zacht,leg er een voorwerp op en probeer zo rond te stappen overal in huis zonder dat het voorwerp eraf valt.

Generic placeholder image

Beweegtip 8! Mikken

Plaats flesjes op een verhoog (bvb een omgekeerde wasmand, ...) of stapel conservendozen of brikken en probeer er zoveel mogelijk om te gooien.(Oudste kleuters=je kan tellen in hoeveel keer ze allemaal zijn afgevallen,hoeveel staan er nog?....)

Generic placeholder image

Beweegtip 7! Rollen

Hou een aantal lege flessen,brikken,
conservendozen bij,vul ze eventueel met water of zand.Rol een bal over de grond en mik zoveel mogelijk flessen/brikken/conservendozen omver.Voor de oudste kleuters kan men eventueel punten op de fles noteren of het getalbeeld.Wie wint?

Generic placeholder image

Beweegtip 6! KRUIPEN2

Maak een parcours in huis met kussens, stoelen, de tafel ,krukjes, zitzakken,zetel,
... allerlei grote spullen waar ze op,onder,door kunnen kruipen.

Generic placeholder image

Beweegtip 5! KRUIPEN

Laat ze eens onder,rond alle stoelen en tafels kruipen in huis! Ook onderdoor de benen van mama of papa,zussen of broers.

Generic placeholder image

Beweegtip 4! Wapperen 2

WAPPEREN 2=Geef ze een hard karton,hard kaftje,kartonnen bord.... waarmee ze kunnen wapperen. Laat hen voorwerpen doen bewegen bvb een ballon, de blaadjes aan de struiken, een propje papier,pluimpje,watje.....
...

Generic placeholder image

Beweegtip 3! Wapperen

WAPPEREN=Zoek twee sjaals of linten in huis en zet eventueel een leuk muziekje op en wapperen maar met twee armen tegelijk! Hoog,laag,wisselend op en neer,opzij op en neer,over de grond,tussen de benen,rondjes draaien.....

Generic placeholder image

Beweegtip 2! Staartendief

STAARTENDIEF=Stop een lintje of een sjaal in hun broek achteraan.Weglopen en proberen de staart te pakken, geef jezelf dan een staart en dan kunnen zij het afpakken... zo wissel je af.

Generic placeholder image

Beweegtip 1! Lopen

LOPEN=Jij zit op een bepaalde plaats in huis of in de tuin en je geeft ze opdrachten: loop en tik ... de deur / iets blauw / een kussen / een knuffel / ... en ze moeten telkens weer naar jou komen toegelopen.

Generic placeholder image