K3B Olifantenklas

Juf Leen

Nieuws uit de klas


Misverstand Meneer Bernard

Vandaag bekeken we de paardenkastanje die in meneers moestuin groeit. Een reuzenboom. Groot bladerdek, veel bolsters. Aan de buitenkant hard, prikkelend, aan de binnenkant zacht ?? Meneer sneed enkele kastanjes middendoor. Hoe ruikt een wilde kastanje ?? Veel groene bladeren met ‘roeste vlekken’. Kastanjes en bolsters op de grond. Onze persoonlijke buit brachten we mee naar huis. We ontdekten takken maar de boomstam was nergens te vinden ?? Hmm, een mysterie tot meneer Bernard zijn kruiwagen met lekkere aardappelen uit het schuurtje haalde. Zo ontdekten we de boomstam in het schuurtje. Maar plots rees de vraag ‘WAAR IS MENEERS BERNARDS BED ?’
Hmm, dit is het schuurtje van meneer waar hij zijn reservefiets, zijn werkgereedschap en de uien bewaard. Héél keurig precies een echt huis. Maar meneer Bernards thuis is elders in Menen.
We ontdekten van alles in zijn moestuin : veel groenten onder andere wortelen, tomaten, pompoen, prinsessenboontjes, courgettes, uien maar ook enkele dieren : kronkelende regenwormen, spinnen. Hij wist ons te vertellen dat de groenten niet groeiden zoals voorheen omwille van het vreemde zomerweer. Véél regen, af en toe heet, dan weer fris, … Foto's kun je bewonderen bij ons thema speelhoeken ontdekken.
Meneer Bernard bedankt voor je spontane gastvrijheid. We kijken er naar uit om in mei weer op ontdekking te trekken in jouw moestuin met piepjonge planten.
Groeten van alle nieuwsgierige ‘spruiten’ uit de beren-& olifantenklas.

Generic placeholder image

We zochten een symbool in onze klas.

Onze nieuwe symbolen waren verstopt in de klas. Onder de kast of onder een speelgoedbak. In de doos met het groot tekenpapier bij de tekenezel. Tussen de boeken in onze boekenhoek. In de kast waar de jongens hun werkjes mogen instoppen. Achter de olifant zijn rug... IEDEREEN vond een dier. Dat dier hangt aan de kapstok waar jullie sloeber zijn kledij en tas mag ophangen. En kleeft ook op het heen en weer mapje van je kleuter.

Generic placeholder image