Home > Klassen > K3B >

K3B

Juf Leen

Nieuws uit de klas


Zelf een spelletje uitgevonden.

Tijdens het spelen met al onze olifantenknuffels werd een spelletje uitgevonden. In de grote olifantenbak steekt een kubus waarop op 1 zijde een olifantje staat. De kleuters stalden al de olifanten uit op de banken. Wie de 'dobbelsteen' gooit op de zijde van de olifant mag 1 uitkiezen !

Knap bedacht sloebers.

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbewging

In onze klas zitten 2 KSA'ers Lucca en Renèsmée...op zaterdag trekken ze daarheen

Generic placeholder image

Dank u dank u dank u wel...

Om ons te begeleiden tijdens ons bezoek aan de tentoonstelling: ' The House of Opportunity' in ons cultuurcentrum de Steiger. Meningen zijn verdeeld over datgene wat ze het leukst vonden om doen, of wat ze het mooiste werk vonden.
In de klas zullen we nog verder werken rond het verzinnen van een taal : nonsenswoorden... Sommigen blijken héél snel woorden uit hun mouw te kunnen schudden.

Generic placeholder image

Herfstschatten

Vandaag verzamelden we weer héél wat herfstschatten. Die liggen nu te drogen in onze klas. We zullen ermee knutselen, wegen, tellen, meten. We ontdekken namen van bomen en hun vruchten. Herfstkleuren en geuren...

Generic placeholder image

Okkernoten rapen

Bedankt omdat we te gast mochten zijn in uw prachtige tuin. Eerst konden we de vissen bewonderen. Zoveel verschillende kleuren en formaten. Daarna bekeken we de bomen. We rolden voorzichtig okkernoten uit hun zwarte bolster. Om deze te verzamelen in onze zakjes. We mochten ze natuurlijk niet allemaal oprapen want juf Dominiques sloebers kwamen ook nog langs. Er hingen nog bolsters in de boom. We proefden thuis al van het lekkers. Op school kraken we de notendop met een notenkraker en prutsen we er de noot uit. We bemerkten het mooie oude huis. Het oudste huis te Menen. Er sloop een poes rond in de tuin. Ons fruit smaakte.
We zagen ook nog vijgen in de vijgenboom.
Vele groeten uit onze olifantenklas.

Generic placeholder image

Etude

Deze ochtend beleefden we van alles in de tuin van mevrouw Cecile Roussel.
We trokken op speurtocht in de grote tuin. Samen met de kleuters uit de berenklas verzamelden we wilde kastanjes, enkele tamme kastanjes en okkernoten. Bruine paddenstoelen werden gespot in het haksel en in het gras. We bemerkten nog witte bloemen. Wisten jullie dat bomen ook ziek kunnen worden ? De wilde kastanjebomen worden ziek door de mineermot. Hierbij verliest de boom zijn schors. De schors is noodzakelijk voor een boom om zich te beschermen tegen weersomstandigheden, schimmels… De wegwijzer naar het kabouterhuisje maakte ons nieuwsgierig. We genoten van de deskundige uitleg van mevrouw over de natuur & over de kazematten. We werden getrakteerd op een mini-concert uitgevoerd door de watersloten op de dame-Jeannes .(= rondbuikige flessen waarin het druivensap gist tot wijn). De watersloten zorgen ervoor dat de flessen niet ontploffen tijdens het gisten. We renden de heuvel af en op… Naar beneden, naar boven, in ons fantasiespel op de vlucht voor kanonnen.
Als afsluit verzamelden we rond de 250 jaar oude beuk. Toen we ons lied over de wandelende boom wilden zingen, ontdekten we dat we enkel nog flarden herinnerden… Wordt ingeoefend.
Juf Dominique nam natuurlijk ook foto’s van jullie sloebers, die kunnen jullie bij haar klas bewonderen.
BEDANKT MEVROUW VOOR DE TIJD DIE U VOOR ONS VRIJMAAKTE.

Generic placeholder image

Oktober lonkt dus....

Op donderdag 1 oktober kan uw kind-volledig of gedeeltelijk- in het blauw gekleed naar school komen. Een blauw accent is ook OK. Hierbij denken we aan een haarband, elastiek, armband, vriendschapsband, sjaal, wanten, muts, zonnebril, pet…De kleuters uit de leeuwenklas van juf Greet en juf Els ( K2B) zorgen voor een BLAUW kunstwerk in onze inkomhal.

Generic placeholder image

De moestuin.

Bedankt mijnheer Bernard voor de leerrijke rondleiding in jouw prachtig verzorgde moestuin.
We weten nu dat in een moestuin niet enkel bloemen groeien. We zagen dat courgettes en pompoenen uit bloemen groeien.
Volgende week koken we met jouw courgette en met jouw flespompoen.
Dank je om die heerlijke groenten.
We zullen liederen leren van kapitein Winokio waarin hij zingt over allerlei groenten.
Merci om ons te ontvangen !

Je leerde ons dat je prinsessenboontjes laat drogen aan de plant zodat je witte bonen krijgt die je later kan bereiden in tomatensaus.
In onze klas tekenden wij over jouw moestuin. Dat was best moeilijk voor sommigen.

Je vertelde dat de boomstam van de wilde kastanjeboom er eerst was. Jullie bouwden een schuurtje rond die –toen nog- dunne boomstam. De boomstam is ondertussen veel dikker, elk jaar een jaarring bij! Dus wat minder plaats in jullie schuurtje. De kleuters zagen 2 ogen in de boomstam.


Groeten van alle sloebers uit onze olifantenklas en hun juf Leen.

Generic placeholder image

Honden en hun baasjes.

Wekelijks ontmoeten we mensen die op wandel zijn met hun honden.
We zagen al grote honden, kleine honden middelgrote honden. Honden met een korte vacht, anderen met een lange vacht. Vandaag dachten de kleuters even dat de hond geen ogen had omdat zijn lange haren er wat voorhingen...
Voordat we naar de speeltuin mochten ontmoetten we mevrouw Dorien met haar hondje Paulien. Ze poseerden enthousiast met onze kleuters.

Volgende week trekken we uitzonderlijk op donderdag op buitenklas want we mogen meneer Bernards moestuin bewonderen...

Groeten juf Leen.

Generic placeholder image