K2B - K3A

Juf Dominique

Nieuws uit de klas


Dank u Sinterklaasje

Wat zijn we blij met het nieuwe speelgoed dat de Sint voor ons gebracht heeft.

Generic placeholder image

Grootoudersfeest

Pak het cd'tje maar want wij gaan swingen, we vieren feest vandaag en wij gaan zingen. Toeters en bellen, ga iedereen vertellen, we zijn hier toch zo graag want we vieren feest vandaag. Een lied voor je oma, een lied voor je opa, een lied voor je moemoe of vava of bobonne. We gaan hen verwennen en we gaan ons amuseren en we zingen luid : "Het is feest een big party" roep het uit !
Het was een bereleuk feest . Geniet van de foto's

Generic placeholder image

Konijntjes in de bibliotheek

Samen met 2 konijnenvriendjes van Rikki op zoek naar worteltjes en zo op verkenning gaan doorheen de bib.
Een boekje leren lenen aan de balie, eens dief zijn en het alarm laten afgaan wilde iedereen wel eens proberen. Genieten van het verhaal "Rikki in de tuin van opa", zelf konijnenoortjes versieren. Wat een leuke voormiddag in de bibliotheek. Mama, papa, brengen we ook eens een bezoekje aan de bibliotheek ? Dank u wel studenten St.Joris jullie deden dit super !

Generic placeholder image

Thema Beren

Elkaar schminken , bereleuk !
Geniet mee van nog meer foto's.
Beren aan het werk zien tijdens kiesuurtje in het eerste leerjaar ? Ga eens een kijkje nemen bij de klas van Juf Ellen L1A.
Aan alle beren een prettige vakantie gewenst !

Generic placeholder image

Buitenklas

Voor eventjes op een herfstboom lijken !

Generic placeholder image

Kiesuur K3-L1

Vandaag mochten onze beren uit de 3de kleuterklas een kiesuurtje beleven in het 1ste leerjaar bij Juf Ellen. Hun plaatsje in onze klas werd geruild met een vriendje van het 1ste leerjaar . Voor sommigen van het 1ste leerjaar terug keren naar hun vertrouwde klasje van vorig jaar. Nog eens spelen in het poppenhuis of met de indianen, krijttekeningen maken in het zonnetje op het terras, of een vriendje schminken in een beer, genieten van een verhaaltje bij juf Sarah in de boekenhoek ... Jammer dat de tijd zo snel voorbij ging !

Generic placeholder image

Op bezoek bij de kippen, de poezen en het konijn van Katelijn

Dank je wel mama en papa van Katelijn voor jullie gastvrijheid. Dikke duim voor de oma en opa van Katelijn die voor ons paraat stonden. We vonden het beretof dat we eens bij jullie op bezoek mochten komen en genieten van de kippen, de poezen en het konijn. We konden voelen hoe warm het pas gelegde eitje had. We gaven het konijn hooi en takjes, ook de kippen kwamen graantjes pikken. We zagen hoe de poes op de dunne afsluiting evenwichtsoefeningen deed. We ontdekten het bijenhotel. We genoten van de geur van lavendel. Samen lekker fruit eten in de zon op het terras. Een zalige woensdagvoormiddag was voorbij.

Generic placeholder image

Okkernoten rapen in het "Hemelhof"

Rapen maar !

Generic placeholder image

Pompoenen in de moestuin en walnoten rapen in het Hemelhof

Onder een stralend herfstzonnetje gingen we op bezoek naar de moestuin van Mr. Bernard. Grote dikke en kleine pompoenen in verschillende oranje-en groentinten lachten ons toe. We kregen er zelfs enkele mee naar de klas. Amai wat wegen die zwaar ! De stengels kronkelen over de aarde en uit een mooie gele bloem groeit een pompoen. Wist je dat slakken pompoenen best wel lekker vinden !
In de moestuin ontdekten we ook courgettes , de bladeren van de plant zijn supergroot en lijken wel op een grote paraplu. Dank u wel Mr. Bernard dat we op bezoek mochten komen!
Daarna stapten we naar het Hemelhof om okkernoten te rapen. Wat lagen er superveel . Rapen maar hoor ! Sommige okkernoten zaten nog in de bolster die gelukkig geen stekeltjes had zoals de kastanje maar die maakte onze handen wel heel vuil. Met goed gevulde zware zakken trokken we terug naar school . Wat hebben we weer genoten van de natuur in de herfst ! Dank u wel dat we op bezoek mochten komen in jullie mooie herfsttuin.

Generic placeholder image

Op zoek naar Bazil op het schoolfeest

Kato ging op zoek naar Bazil bij de beren maar daar kon ze hem niet vinden. Alle beren haalden hun beste danstalenten boven en schitterden op het podium. Jullie deden het beregoed !

Generic placeholder image

Bodemhelden

Tijdens onze buitenklas gaan we in de maand oktober op zoek naar bodemhelden en gaan die registreren bij de website bodemhelden. Kleine diertjes die echte helden zijn voor de natuur. Zo hebben ze wel verschillende taken zoals opruimen, verluchten ...
Vandaag ontdekten we de spin, de slak en de duizendpoot.

Generic placeholder image

Herfst beleven

Genieten van al het moois wat de herfst ons te bieden heeft !

Generic placeholder image

Lekkere tomatensoep

Vandaag maakten we tomatensoep met de tomaten en ajuinen die Angèle meebracht uit de groententuin van haar papa. De tomaten waren groot en dik, sommigen rood, anderen oranje en zelfs rood-oranje gestreepte tomaten ! Oei, ajuinen prikken aan onze ogen wanneer we die snijden. Tomaatjes zijn lekker zacht om in te snijden.
Hmm , wat ruikt het hier lekker. We zien de damp boven de soepkom opstijgen. We laten de soep even koken. Youssef kan als een echte kok kruiden met zout en peper ! En nu mixen, dat wou iedereen wel eens proberen. En nu proeven , hmmmm overheerlijk.

Generic placeholder image