K2B - K3A

Juf Dominique

Klasfoto

Foto's

Traktaat met kersen en appelsap
Bumba op bezoek
Thema Ridders en Jonkvrouwen
Ridders en Jonkvrouwenfeest schatkist
Silke jarig
Ons diploma watergewenning
Arthur jarig
Laatste les watergewenning
Yaritza jarig
Hayley jarig
Schoolreis Speelplaneet
Maëlle jarig
Sportdag
Lentebomen naar Monet
Watergewenning
Noéline jarig
Kacey jarig
Buitenklas kastelen en kantelen
Tiebe jarig
Tableau vivant dino's
Onze dinofilm
Thema moederdag
Grensloop
Buitenklas dino's
Thema Dino's
Estafettespel met L1-L2
Buitenklas kuikens en biggetjes
Gekke Briek en Felien
Loïc jarig
Fausto en Alisse jarig
Buitenklas fototentoonstelling
Thema Allemaal eieren
Poppenspel de Paashaas verstopt een ei met L1
Abdelhakim jarig
Buitenklas lammetjes
Mauro jarig
Felien jarig
Britto museum in Berenklas
Takken,bomen en wind
Carnaval
Buitenklas regenbogen in de voorjaarszon
Kunst in de stad
Rollebolle
Naar de bibliotheek en tentoonstelling met L1
Ziano jarig
Yamin jarig
Pannenkoeken voor Lichtmis
Milan jarig
Katelijn jarig
Zorgen voor de vogels in de winter
Sneeuwballen en glijden met de slede
Sneeuwpret
Culturele voorstellingen
Thema Kerst en Nieuw
Xain jarig
Kiesuur in het 1ste leerjaar B
Kerstkiesuur K3 en L1
Kerstwandeling in de stad
Sinterklaasfeest
Thema het paard van Sinterklaas
Kiesuur 3de kleuterklas naar L1
Mimespel Sinterklaas
Youssef jarig
Buitenklas bij de paarden
Thema Herfst
Grootoudersfeest
Konijntjes in de bibliotheek
Buitenklas november regenweer
Thema Beren
Kiesuur met 1ste leerjaar
Buitenklas de huisdieren van Katelijn
Buitenklas moestuin en Hemelhof
Op zoek naar Bazil bij de beren
Buitenklas herfst en bodemhelden
Buitenklas herfst
Angèle jarig
Lekkere tomatensoep
Buitenklas
Onze nieuwe berenklas
Emma jarig
Briek jarig

MediaNieuws uit de klas


De ridders en jonkvrouwen van de 2de kleuterklas

Ook de ridders en jonkvrouwen van de schatkistklas werden tot Ridder geslagen.

Generic placeholder image

De ridders en jonkvrouwen van de 3de kleuterklas

Maandag 24 juni werden alle kleuters van de 3de kleuterklas tot ridder geslagen tijdens het Ridder- en Jonkvrouwenfeest.
Een heel dikke proficiat

Generic placeholder image

Ons diploma watergewenning

Joepie, we hebben het behaald ! Ons diploma watergewenning ! Jullie deden dit prima. Mr. Rik kwam deze namiddag op bezoek en had een verrassing voor ons mee : een diploma en voor iedereen een leuke herinnering aan de lesjes watergewenning. Ook wij hadden een bere-leuke verrassing voor hen. Dank je wel Mr. Rik en Mevr. Marleen.

Generic placeholder image

Watergewenning

Onze laatste les watergewenning zit erop. Heel wat kleuters waagden hun kans op de waterglijbaan, anderen gingen de uitdaging liever nog niet aan. Dank u wel Mr Rik voor onze wekelijkse lesjes waterplezier, het was bere-leuk . Drijven, glijden, springen, iets opvissen uit het water, bellen blazen, ... het lukt ons allemaal.

Generic placeholder image

Schoolreis

Aftellen op de kalender, nog ... keer slapen. Eindelijk een kruisje op de kalender door de leuke dag. Met de grote bus rijden we richting Speelplaneet in Moeskroen met onderweg een leuke attractie : door de donkere tunnel rijden en geroep doorheen de bus. Sommigen vragen of het nog lang rijden is ? Gelukkig duurt de rit niet zo lang en kan onze speelpret beginnen. Het springkasteel, de klimrekken, het ballenbad, de glijbanen, het voetbalplein lachen ons toe. Iedereen klimt, klautert,glijdt, springt.... . Samen lekkere frietjes smullen ! Wat een honger ! Na eventjes rust kunnen we verder spelen om moe maar heel tevreden terug te rijden naar school. Een heel mooie leuke dag is voorbij. Wat zal een fris badje of douche deugd doen na een warme dag en daarna een zachte nachtrust!

Generic placeholder image

Piepende kuikens en knorrende biggetjes

Met de bus van Mevrouw Marleen rijden we richting boerderij. Vandaag brengen we een bezoek aan de kuikens en de biggetjes. Eerst plastieken schoentjes aantrekken en truien uitdoen. We horen de kuikens al piepen. Wat is het warm wanneer de deur opengaat ! Zoooooveeeeel kuikens hebben we nog nooit gezien. Dat kunnen we niet tellen hoor. Zo'n schattige pluizige donsjes. Al vlug worden de kuikentjes vertroeteld. Pootjes kietelen en nageltjes prikken in onze handen. Kijk daar houden kuikens een loopwedstrijd, sommigen zitten lekker graantjes te smullen in de eetbak en anderen komen water drinken aan het kraantje. Schattige kuikens groeien hier tot grote kippen. Dan op kraambezoek bij de zeugen en de biggetjes die lekker melk liggen te drinken aan de tepels van mama zeug. Wat kunnen biggetjes luid schreeuwen ! Nog eens aan het stuur van de tractor en dan terug naar school. Een heel fijne ervaring ! Bedankt familie Devlies voor de gastvrijheid en Mevrouw Marleen voor de rit met de bus.

Generic placeholder image

De paashaas is geweest

Wat een verrassing. In ons mandje ligt een lekker chocoladeëi ! Lekker lekker

Generic placeholder image

Paaseitjes zoeken in het gras.

De paashaas verstopt een ei , in de tuin van jou, in de tuin van mij. In het gras ja , ja. In het gras ja, ja ! Na de poppenkast mochten we allen op zoek naar paaseitjes. Joepie. Dank je wel paashaas. Dank je wel Juf Femke en Juf Ellen voor het poppenspel. We hebben ervan genoten.

Generic placeholder image

Buitenklas lammetjes

Op kraambezoek bij de lammetjes. Samen met alle vriendjes op stap, onderweg lekker buiten genieten van bloesems aan de bomen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes..., de poes van Youssef komt ons goeiemorgen wensen, plots sneeuwt het bloesemblaadjes, de klimhortensia staat in de knop, met de ogen dicht luisteren naar het fluitconcert van de mussen, ... zalig !
In de weide staat een schaap afgezonderd, gestraft omdat het te wild is tussen de andere schapen. In de verste weide horen we het gemekker van de lammetjes. Zo schattig, ze drinken melk aan de uier van de ooi. Bij enkele lammetjes kunnen we de opgedroogde navelstreng nog wat zien. Jammer genoeg was er ook droevig nieuws want gisteren is een lammetje gestorven, het was verstoten van de mama. Geniet mee van de foto's . Dank u wel familie Devlies dat we op bezoek mochten komen.

Generic placeholder image

Britto museum in de Berenklas

Onze talenten werden deze week tentoongesteld in ons Britto museum. Er waren heel wat kijklustigen die onze kunstwerken wisten te appreciëren. En of we fier waren met al die complimenten. Wie controleert de ingangskaartjes, wie bewaakt het museum en wie is de gids ? Alle taakjes werden met volle overgave gedaan. Groeit er in ons ook zo'n grote kunstenaar zoals Romero Britto ? Wie weet !Neem gerust een kijkje bij de foto's

Generic placeholder image

Carnavalfeest

Een superleuke gekke dag . Vandaag geen kleuters maar een politieman, dino's en draken,een koningin en prinsessen, batman, spiderman,minion , eenhoorn, clowns, K3 meisjes op bezoek ... in de berenklas.
Genieten van de Papa Chico show. Xain mocht zelfs helpen om een rood konijn te goochelen maar het liep wat mis en het werd een "GROOT" konijn. Samen frietjes smullen, dansen en zingen, de carnavalstoet van het lager uitwuiven... en elkaar een bereleuke krokusvakantie wensen. Geniet van de foto's.

Generic placeholder image

Rollebolle

Klimmen,klauteren,rollen,springen,fietsen,
bouwen , glijden van de glijbaan bij het springkasteel, door het doolhof stappen ... We genoten van een voormiddag Rollebolleplezier. Neem een kijkje bij de foto's.

Generic placeholder image

Sneeuwpret

Joepie, sneeuwvlokken dwarrelen uit de lucht naar beneden. Tijd voor sneeuwpret !

Generic placeholder image

Kerstkiesuur K3 en L1

Vandaag kwamen de vriendjes van het 1ste leerjaar B naar onze klas voor een kiesuurtje. Herinneringen werden even opgehaald . En of het een blij weerzien was. Voor enkelen eens samen met broer of nichtje in de klas. Het poppenhuis werd tot een echt kersthuisje versierd met kerstspullen die in de kerstmarkt gekocht werden,de feesttafel werd rijkelijk gedekt, samen de film van "de sneeuwman bekijken, een kerstmandala met ijsberen inkleuren, fantasiespel met kerstspullen, kerstwoorden zoeken, ... en dan ...een groepsknuffel om afscheid te nemen. Wat was het fijn om nog eens even een kleutertje te zijn.

Generic placeholder image

Kerstwandeling in de stad

Samen met oma Alisse, mama Loïc, papa Silke en opa Angèle op zoek naar Kerst in de stad. Goed aangekleed genieten van de wandeling in het winterzonnetje. Enkele winkeliers trakteren ons zelfs op een snoepje wanneer we vol verwondering genieten van hun kerstetalage . Kerstkransen, grote en kleine, valse en echte kerstbomen, fonkelende kerstlichtjes, kerstmannen,gouden en rode, zilveren en roze kerstballen, rendieren ... vertellen ons dat het bijna Kerstmis is.

Generic placeholder image

Dank u Sinterklaasje

Wat zijn we blij met het nieuwe speelgoed dat de Sint voor ons gebracht heeft.

Generic placeholder image

Grootoudersfeest

Pak het cd'tje maar want wij gaan swingen, we vieren feest vandaag en wij gaan zingen. Toeters en bellen, ga iedereen vertellen, we zijn hier toch zo graag want we vieren feest vandaag. Een lied voor je oma, een lied voor je opa, een lied voor je moemoe of vava of bobonne. We gaan hen verwennen en we gaan ons amuseren en we zingen luid : "Het is feest een big party" roep het uit !
Het was een bereleuk feest . Geniet van de foto's

Generic placeholder image

Konijntjes in de bibliotheek

Samen met 2 konijnenvriendjes van Rikki op zoek naar worteltjes en zo op verkenning gaan doorheen de bib.
Een boekje leren lenen aan de balie, eens dief zijn en het alarm laten afgaan wilde iedereen wel eens proberen. Genieten van het verhaal "Rikki in de tuin van opa", zelf konijnenoortjes versieren. Wat een leuke voormiddag in de bibliotheek. Mama, papa, brengen we ook eens een bezoekje aan de bibliotheek ? Dank u wel studenten St.Joris jullie deden dit super !

Generic placeholder image

Thema Beren

Elkaar schminken , bereleuk !
Geniet mee van nog meer foto's.
Beren aan het werk zien tijdens kiesuurtje in het eerste leerjaar ? Ga eens een kijkje nemen bij de klas van Juf Ellen L1A.
Aan alle beren een prettige vakantie gewenst !

Generic placeholder image

Buitenklas

Voor eventjes op een herfstboom lijken !

Generic placeholder image

Kiesuur K3-L1

Vandaag mochten onze beren uit de 3de kleuterklas een kiesuurtje beleven in het 1ste leerjaar bij Juf Ellen. Hun plaatsje in onze klas werd geruild met een vriendje van het 1ste leerjaar . Voor sommigen van het 1ste leerjaar terug keren naar hun vertrouwde klasje van vorig jaar. Nog eens spelen in het poppenhuis of met de indianen, krijttekeningen maken in het zonnetje op het terras, of een vriendje schminken in een beer, genieten van een verhaaltje bij juf Sarah in de boekenhoek ... Jammer dat de tijd zo snel voorbij ging !

Generic placeholder image

Op bezoek bij de kippen, de poezen en het konijn van Katelijn

Dank je wel mama en papa van Katelijn voor jullie gastvrijheid. Dikke duim voor de oma en opa van Katelijn die voor ons paraat stonden. We vonden het beretof dat we eens bij jullie op bezoek mochten komen en genieten van de kippen, de poezen en het konijn. We konden voelen hoe warm het pas gelegde eitje had. We gaven het konijn hooi en takjes, ook de kippen kwamen graantjes pikken. We zagen hoe de poes op de dunne afsluiting evenwichtsoefeningen deed. We ontdekten het bijenhotel. We genoten van de geur van lavendel. Samen lekker fruit eten in de zon op het terras. Een zalige woensdagvoormiddag was voorbij.

Generic placeholder image

Okkernoten rapen in het "Hemelhof"

Rapen maar !

Generic placeholder image

Pompoenen in de moestuin en walnoten rapen in het Hemelhof

Onder een stralend herfstzonnetje gingen we op bezoek naar de moestuin van Mr. Bernard. Grote dikke en kleine pompoenen in verschillende oranje-en groentinten lachten ons toe. We kregen er zelfs enkele mee naar de klas. Amai wat wegen die zwaar ! De stengels kronkelen over de aarde en uit een mooie gele bloem groeit een pompoen. Wist je dat slakken pompoenen best wel lekker vinden !
In de moestuin ontdekten we ook courgettes , de bladeren van de plant zijn supergroot en lijken wel op een grote paraplu. Dank u wel Mr. Bernard dat we op bezoek mochten komen!
Daarna stapten we naar het Hemelhof om okkernoten te rapen. Wat lagen er superveel . Rapen maar hoor ! Sommige okkernoten zaten nog in de bolster die gelukkig geen stekeltjes had zoals de kastanje maar die maakte onze handen wel heel vuil. Met goed gevulde zware zakken trokken we terug naar school . Wat hebben we weer genoten van de natuur in de herfst ! Dank u wel dat we op bezoek mochten komen in jullie mooie herfsttuin.

Generic placeholder image

Op zoek naar Bazil op het schoolfeest

Kato ging op zoek naar Bazil bij de beren maar daar kon ze hem niet vinden. Alle beren haalden hun beste danstalenten boven en schitterden op het podium. Jullie deden het beregoed !

Generic placeholder image

Bodemhelden

Tijdens onze buitenklas gaan we in de maand oktober op zoek naar bodemhelden en gaan die registreren bij de website bodemhelden. Kleine diertjes die echte helden zijn voor de natuur. Zo hebben ze wel verschillende taken zoals opruimen, verluchten ...
Vandaag ontdekten we de spin, de slak en de duizendpoot.

Generic placeholder image

Herfst beleven

Genieten van al het moois wat de herfst ons te bieden heeft !

Generic placeholder image

Lekkere tomatensoep

Vandaag maakten we tomatensoep met de tomaten en ajuinen die Angèle meebracht uit de groententuin van haar papa. De tomaten waren groot en dik, sommigen rood, anderen oranje en zelfs rood-oranje gestreepte tomaten ! Oei, ajuinen prikken aan onze ogen wanneer we die snijden. Tomaatjes zijn lekker zacht om in te snijden.
Hmm , wat ruikt het hier lekker. We zien de damp boven de soepkom opstijgen. We laten de soep even koken. Youssef kan als een echte kok kruiden met zout en peper ! En nu mixen, dat wou iedereen wel eens proberen. En nu proeven , hmmmm overheerlijk.

Generic placeholder image