Home > Klassen > K3A >

K3A

Juf Dominique

Nieuws uit de klas


Onze rode kunstwerk in de inkomhal

Schrijfdans met de egel en afdrukken maken in de kleur "ROOD"

Generic placeholder image

Rood

Vandaag kleurde onze berenklas helemaal rood !

Generic placeholder image

Prettige Herfstvakantie

Aan alle beren van de berenklas een heel prettige vakantie gewenst.

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging

Vandaag kwamen enkele vriendjes van de berenklas in hun uniform van de KSA en de Chiro naar de klas. Inaya en Toon vertelden dat ze bij de groep van de kabouters horen bij de KSA. Mats showde ook heel fier zijn trui met de heel speciale boom op zijn rug.

Generic placeholder image

Kijk op kunst

Samen kijken naar kunst en vertellen wat we zien, vertellen wat we denken, ontdekken wat we mooi vinden, wat we een beetje raar vinden, ontdekken wat het kunstwerk voorstelt , het kunstwerk beleven. Door het gat van de muur in de tuin stappen bij het kunstwerk van Raveel en fantaseren waar we terecht gekomen zijn.
In het fantasiehoekje mogen we fantaseren dat we een dier worden. Wie raadt welk dier uitgebeeld wordt.
Vlaggen ontdekken op de schuifpuzzel.
De golvende lijnen bekijken en ontdekken dat die lijken op de vlecht van Maxine
Stampen als een olifant rond het beeld van de olifant.
Een vreemd stukje zeep ontdekken.
Samen genieten van kunst was bere-leuk.
Samen een kunstwerk maken met vormen en de hoofdkleuren.

Generic placeholder image

Buitenklas Etude

Gelukkig geen regenweer, we kunnen samen met de vriendjes van de olifantenklas op stap. Ook Romina gaat met ons mee op stap. De poort van de hele grote mooie tuin gaat voor ons open. Wilde kastanjes, okkernoten en eikels rapen, genieten van een wandeling langs mooie beelden , paddenstoeltjes komen boven de grond piepen , uitkijken op de leie , van de grasheuvel hollen, het kabouterhuisje bezoeken, kazematten ontdekken waar vroeger met kanonnen geschoten werd en nu wijn gemaakt wordt. We zagen en hoorden ook de luchtbellen uit de dame-jeannes ontsnappen. Een wandeling door de boomgaard met appel- en perenbomen en de wijngaard. Door de warme zomer hebben de bijen jammer genoeg aan de druiven gesmuld waardoor het sap uit de druiven gelopen is en de druiven verdroogd zijn , dit worden nu rozijntjes.
Samen de heel heel oude beukenboom van wel 250 jaar bewonderen. Hij is de baas in de grote tuin. Zijn stam is heel dik en de wortels komen boven de grond piepen. Op de wortels mogen we niet stappen. We zingen en dansen samen voor de boom als afsluit van een super leuke voormiddag. Bedankt dat we bij jullie op bezoek mochten komen.
Neem ook een kijkje bij de foto's en filmpjes van onze uitstap bij Juf Leen.

Generic placeholder image

Op bezoek in de moestuin

Vandaag gingen we op verkenning in de moestuin van Mr. Bernard.
We ontdekten tomatenplanten in zijn zelfgebouwde serre met een golvend dak, sommige tomaten waren nog klein en groen want ze moeten nog rijp worden. We ontdekten ook nog kleine gele bloempjes als sterretjes waaruit de tomaten groeien.
Grote ronde dikke oranje en peervormige pompoenen kronkelen aan lange ranken over de aarde. We voelen dat de stengel van de pompoen precies kleine prikkende haartjes heeft. De pompoen groeit uit een mooie gele bloem.
Wortelen, prinsessenboontjes, ajuinen, sjalotjes, peterselie, aardappelen, prei ... het groeit allemaal in de moestuin van Mr. Bernard.
Dank je wel dat we op bezoek mochten komen en we het geheime doosje met de kleine boontjes mochten ontdekken.

Generic placeholder image