Home > Klassen > K1B >

K1B

Juf Lut

Klasfoto


Nieuws uit de klas


Jarige kleuters

Dag lieve kleuters,
De school is al meer dan 3 weken gesloten. Ondertussen zijn er al 2 kleuters jarig geweest: Noor en Caitlynn. Ik post hierbij een verjaardagskaartje van onze 2 klasvriendjes Nellie en Cézar. Maar als de school terug open gaat hebben jullie natuurlijk nog een verjaardagsfeestje te goed. Hopelijk tot binnenkort ! Knuffel van juf Lut

Generic placeholder image

Uitstap naar het bos Met de schoolbus naar het Polygoonbos

Op donderdagmorgen 7 november gingen we op uitstap naar het Polygoonbos. Ondanks de regen beleefden we toch veel plezier: we liepen met onze laarsjes door het blaadjestapijt, vonden kastagnes en bolsters, dennenappels en paddenstoelen. We maakten een kringetje rond een dikke boom, klommen op de boomstronk, stapten voetje voor voetje op de gladde boomstam en gingen heel nieuwsgierig een kijkje nemen in het donkere takkenhuisje. Terug op school konden we ons weer opwarmen. De jasjes werden gedroogd en de laarsjes uitgetrokken. En dan... smullen van ons tussendoortje, want we hadden grote honger van de stevige wandeling!

Generic placeholder image

Schoolfeest Waar zijn die handjes?

De handjes van de Bumba's hebben alvast heel veel gezwaaid en geklapt op het vrolijke muziekje van Bumba. Ik ben dan ook heel fier op het optreden van mijn kleuters! Dikke duim !

Generic placeholder image

Naar de boomgaard

Op donderdag 26 september bracht mevrouw Marleen ons met de nieuwe schoolbus naar Hoeve Siam te Zillebeke om op ontdekking te gaan in de boomgaard. Mevrouw Greet van de hoeve vertelde ons eerst wat er allemaal te gebeuren stond en stelde de kleuters enkele vragen ivm de appels. Daarna gingen we naar het grote magazijn waar de appeltrein op ons stond te wachten. Toen we allemaal een plaatsje hadden gekregen zette de trein zich in beweging. We reden tussen de lange rijen appelbomen en wisten niet waar eerst gekeken: zoveel rode en groene appels aan de bomen, appels met rotte plekken op de grond,... en ook de paarden in de weide trokken onze aandacht. Toen de rit met de trein afgelopen was mochten we ook nog een kijkje nemen in de reusachtige koelkasten: brrr,... wat was het daar koud en wat roken de appels lekker ! Daarna gingen we nog binnen in de fruitwinkel waar we nog van een lekkere appel mochten smullen. We namen ook heel veel appeltjes mee naar onze klas om er lekkere appelmoes van te maken.

Generic placeholder image