K0 - K1A

Juf Delphine

Nieuws uit de klas


SINTERKLAAS

Vanmorgen alleen maar stralende gezichtjes bij het binnenkomen van de klas. Sinterklaas was geweest! De ene waren superblij met de cadeautjes en de andere nog net iets blijer met de chocolade :) We waren vast en zeker flink want kijk eens wat voor mooie dingen Sint bracht....

Generic placeholder image

Een vlag voor Sinterklaas!

We keken vandaag naar het filmpje van Sinterklaas in Menen (FB: het kamp van de sint in menen). Maar Sint had een probleem! Zijn pieten waren de vlaggen vergeten... Sint vroeg hulp aan alle kinderen van Menen. Ook wij hielpen door een vlag te knutselen. We schilderden de vlag met de pluim van een pietenmuts (maar shhhttttttt niets verklappen hoor aan die zwarte piet!!)

Generic placeholder image

Souleyman werd grote broer!

Hoera! Ook Souleyman werd grote broer! 2 keer zelf want op 16 oktober kwam er een tweeling bij! Dikke proficiat aan Souleyman, zijn broer en zus, en de fiere mama en papa!

Generic placeholder image

Ell werd grote zus!

Hoera! Op 18 oktober werd Ell grote zus van een lieve kleine babybroer 'Eden'. Een dikke proficiat aan Ell en haar mama en papa!

Generic placeholder image

Vandaag is blauw!

Ons jaarthema dit jaar is 'een jaar vol kleur'. Iedere 1ste dag van de maand mogen de kindjes in een ander kleur naar school komen. En vandaag was het.... blauw! Dat was hééééél duidelijk zichtbaar!

Generic placeholder image

Jules was jarig!

Hiep hiep hoera! Jules kwam drie jaar. Vorige vrijdag vierden we dan ook groot feest! Met zelfgemaakte vlaggetjes, cakejes, slingers, ....

Generic placeholder image

wij kweken champignons

In de klas kregen we een grote zak met compost en aarde. Daarin zullen champignons groeien. Eerst moesten we de aarde mooi verdelen in de zak. Daarna mochten we er onmiddellijk een beker water over gieten. De zak werd toegebonden met een lint. Nu moeten we eventjes wachten en af en toe een bekertje water geven. Tenslotte zullen er binnen een 6-tal weken normaal gezien heel lekkere champignons groeien. Wordt vervolgd!

Generic placeholder image